Jdi na obsah Jdi na menu
 


ChrudimV blízkém okolí kempu naleznete mnoho přírodních, kulturních a historických pozoruhodností, které můžete navštívit pro zpestření své rekreace nebo v případě nepřízně počasí. Z mnoha vybíráme několik nejvýznamnějších a nejnavštěvovanějších:

CHRUDIM (cca 18 km)

   V královském věnném městě s mnoha památkami nezapomeňte navštívit věhlasné Muzeum loutek v Mydlářově domě, historické centrum s dominantním kostelem na náměstí a zachovalé městské opevnění. Za zmínku stojí i rozmanité kulturní akce pořádané městem. K dispozici josu také četná sportoviště (areál vodních sportů s krytým i venkovním bazénem), tenisové kurty apod. Bližší informace v odkazech.

KUTNÁ HORA (cca 35 km)Kutná Hora - Chrám svaté Barbory

   Je rovněž starobylým královským městem, naleznete zde mimo jiné expozici z historie těžby stříbra (včetně prohlídky podzemních slují), překrásný chrám sv.Barbory (v seznamu UNESCO) a v kostele nedalekého Sedlce kostnici. Bližší informace (historie, provozní doba atd.) naleznete v odkazech.

ZÁMEK ŽLEBY (cca 15 km)Zámek Žleby

   Překrásný a zachovalý zámek s nádhernými sbírkami (zbraně) a rozsáhlým parkem. V oboře jsou chováni unikátní bílí jeleni. Bližší informace (historie, provozní doba atd.) naleznete v odkazech.

ZÁMEK KAČINA (cca 25 km)

   Na zámku je známá expozice z historie zemědělství. Bližší informace (historie, provozní doba atd.) naleznete v odkazech.

ZÁMEK SLATIŇANY (cca 15 km)Zámek Slatiňany

   Rozsáhlá expozice z historie i současnosti chovu koní, v areálu je hřebčín, rozsáhlý park. Bližší informace (historie, provozní doba atd.) naleznete v odkazech.

ZŘÍCENINA HRADU LICHNICE (cca 10 km)

   Zřícenina hradu s překrásným rozhledem do dalekého okolí. Bližší informace (historie, provozní doba atd.) naleznete v odkazech.

KOČIČÍ HRÁDEK (Slatiňany cca 15 km)Kočičí hrádek u Slatiňan

   Miniaturní dětský hrádek v krásném lesním prostředí nedaleko vyhlášené výletní restaurace Monako je ideální pro hry vašich dětí.

ZŘÍCENINA HRADU OHEB (cca 1 km)

   K hradu Oheb se dostanete krásnou procházkou z campu po pohodlných cestách a zažijete nádherný panoramatický výhled na celou přehradu ze skalního ostrohu. Bližší informace naleznete v odkazech.

SKANZEN VESELÝ KOPEC (cca 20 km)Skanzen Veselý kopec

   Ojedinělý skanzen budov z historie českého venkova, starobylé chalupy, mlýn v provozu, v létě jarmarky, bylo zde natočeno mnoho pohádek. Bližší informace (historie, provozní doba, kalendář akcí atd.) naleznete v odkazech.  

PRALES POLOM (cca 10 km)

   Prales Polom naleznete u obce Lipka nedaleko Horního Bradla. Můžete si prohlédnout lidskou činností netknutý porost včetně opravdových lesních velikánů.